Matjungelen til unnsetning!

Matjungelen pilotprosjekt – foto: Chris Aadland


Hurra – Folkelig har nettopp vunnet anbudet fra Helsedirektoratet om å videreføre Matjungelen i årene fremover!

I disse dager dukker det opp stadig nye artikler om hvor kjip SFO-maten her i landet er. En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at over halvparten av foreldre mener at maten som serveres på SFO ikke er sunn nok, og også ernæringseksperter har vært ute og kritisert maten som blir servert (https://www.nrk.no/norge/eksperter-kritiserer-usunn-sfo-mat-1.14194864).

Dette er for dårlig! SFO er en flott arena for å løfte frem et sunt og bærekraftig kosthold for alle barn, på tvers av sosiale lag.

Derfor er det veldig stas å kunne annonsere at vi i Folkelig nettopp har vunnet anbudet fra Helsedirektoratet om å videreføre Matjungelen – et SFO-basert prosjekt hvor barn kan utforske, leke og lære om mat som er bra for kroppen og kloden.

En jungel av mat
Kort fortalt er Matjungelen et aktivitetsopplegg for barn, der de kan oppdage og oppleve en jungel av mat ved å dyrke planter, utforske mystiske brødsymboler, smake på spennende frukter, slenge seg gjennom krydderløypen og forske på forskjellige eplesorter. Prosjektet er et samarbeid mellom Folkelig, Helsedirektoratet, Opplysningskontoret for Frukt og grønt, Høgskolen på Vestlandet og Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet.

Matjungelen begynte som et pilotprosjekt på seks skoler i Bergensområdet i fjor, og ble tatt veldig godt imot av både barn og ansatte. Nå har Folkelig altså fått grønt lys for å fortsette videre, og vi gleder oss stort!

Prosjektet koster ikke noe for verken SFO-en eller barna som deltar, og er altså en skikkelig gavepakke til SFO-ene. Vi viser vei til næringsrik og bærekraftig mat på en gøyal måte, og opplegget er så fleksibelt at alle typer SFO-er kan delta. De vanlige utfordringene – fasiliteter, økonomi, tid, kompetanse, personale, kunnskap – er intet hinder.

I januar starter vi opp Matjungelen på 45 SFO-er i hele Hordaland, og på sikt er målet at prosjektet skal bli nasjonalt. Les mer på matjungelen.no.

Matjungelen til unnsetning!
Tagged on: