Smaksverkstedet er et aktivitetsprogram og en sosial matlagingsarena der barn og unge kan utforske næringsrik og bærekraftig mat og oppleve matglede i fellesskap.
Med mat som verktøy for å skape sosiale fritidsarenaer
Smaksverkstedet er et aktivitetsprogram og en sosial matlagingsarena for både barn og unge og deres familier. Vi sprer matglede og matkompetanse i alt fra fritidskurs, pop-ups, hybelmatkurs, skoleopplegg og ferietilbud til større byomfattende prosjekter. Dette gjør vi gjerne i samarbeid med andre aktører. Vi gir også kompetanseheving til andre målgrupper som jobber med barn og unge.
På Smaksverkstedet er det lov å leke med maten
Et av kjernekonseptene til Smaksverkstedet er et ukentlig etterskoletidsprogram for barn og unge, og har fokus på praktisk matlaging med rom for å improvisere og utforske nye råvarer og smaker. På Smaksverkstedet er det nemlig lov å leke med maten. Med mat som verktøy skaper vi inkluderende og sosiale fritidsarenaer for barn og unge, der de kan utvikle både matglede og matkompetanse som de trenger for fremtiden.
![Barn i Ytre Arna liker å leke med maten](https://folkelig.no//wp-content/uploads/sites/38/2019/10/ytre-arna-e1570963571932-1024x443.jpg)
Gode opplevelser med næringsrik og bærekraftig mat
Med Smaksverkstedet formidler vi et folkelig syn på helse og brenner for å gi folk et sunt forhold til mat. På Smaksverkstedet oppfordrerer vi barna til å leke med maten og utforske og eksperimentere med råvarer på egne premisser. Vårt mål er å skape interesse og nysgjerrighet for næringsrik og bærekraftig mat, og gir rom for kreativitet og mestring slik at vi kan ta gode matvalg – for en matglad fremtid.
![](https://folkelig.no/wp-content/uploads/sites/38/2021/05/9.png)
![](https://folkelig.no/wp-content/uploads/sites/38/2021/05/8.png)
![](https://folkelig.no/wp-content/uploads/sites/38/2021/05/10.png)
Sosiale resultater
Vi evaluerer måloppnåelse fortløpende gjennom spørreundersøkelser, instruktørlogger og rapporter etter hver kursperiode. Disse resultatene viser at barna blir tryggere på å lage mat på egenhånd, og har lært mer om næringsrik og bærekraftig mat. De både liker flere matvarer og tør å smake på flere matvarer enn før de begynte på Smaksverkstedet. Barna mener også at Smaksverkstedet er en arena der de trives svært godt og kan være sosiale med venner. Foreldrene mener barna blir mer interessert i å delta i matlagingen hjemme, og kan mer om mat og bærekraft. Vi har omtrent like mange gutter som jenter som deltar, fra alle samfunnslag.
Vi har mye mer å fortelle om Smaksverkstedet, så gå gjerne inn på nettsiden for å bli bedre kjent med prosjektet.
Les mer på www.smaksverkstedet.no
ENDELIG ER SOMMERSKOLEN I GANG! Og Smaksverkstedet er selvsagt tilstede 🤩🙌☀️🍉🧋
👨🦰 "Dette er det beste kurset på sommerskolen!”
👩🦰 “Jeg skal bli kokk når jeg blir stor!”
👱 “Dette er noe av det beste jeg har smakt!”
☝️ Dette er bare tre av gullkornene vi overhørte på Smaksverkstedet i forrige uke - og kursene er bare så vidt i gang! 😍
I sommer arrangeres nemlig Smaksverkstedet for hele 500 barn fordelt på sommerskolene i Oslo, Drammen, Ringerike og Lier. Vi har hatt stor suksess med kursene på sommerskolene tidligere, og pågangen i år var ikke noe mindre🥳
Dette er utrooolig stas og vi gleder oss til å utforske, smake, lage, utfordre, leke, le og kjenne på masse mestring sammen med alle barna i ukene framover 😁👨🍳🙋♀️🌞
![ENDELIG ER SOMMERSKOLEN I GANG! Og Smaksverkstedet er selvsagt tilstede 🤩🙌☀️🍉🧋
👨🦰 "Dette er det beste kurset på sommerskolen!”
👩🦰 “Jeg skal bli kokk når jeg blir stor!”
👱 “Dette er noe av det beste jeg har smakt!”
☝️ Dette er bare tre av gullkornene vi overhørte på Smaksverkstedet i forrige uke - og kursene er bare så vidt i gang! 😍
I sommer arrangeres nemlig Smaksverkstedet for hele 500 barn fordelt på sommerskolene i Oslo, Drammen, Ringerike og Lier. Vi har hatt stor suksess med kursene på sommerskolene tidligere, og pågangen i år var ikke noe mindre🥳
Dette er utrooolig stas og vi gleder oss til å utforske, smake, lage, utfordre, leke, le og kjenne på masse mestring sammen med alle barna i ukene framover 😁👨🍳🙋♀️🌞](https://folkelig.no/wp-content/plugins/instagram-feed-pro/img/placeholder.png)
ENDELIG ER SOMMERSKOLEN I GANG! Og Smaksverkstedet er selvsagt tilstede 🤩🙌☀️🍉🧋
👨🦰 "Dette er det beste kurset på sommerskolen!”
👩🦰 “Jeg skal bli kokk når jeg blir stor!”
👱 “Dette er noe av det beste jeg har smakt!”
☝️ Dette er bare tre av gullkornene vi overhørte på Smaksverkstedet i forrige uke - og kursene er bare så vidt i gang! 😍
I sommer arrangeres nemlig Smaksverkstedet for hele 500 barn fordelt på sommerskolene i Oslo, Drammen, Ringerike og Lier. Vi har hatt stor suksess med kursene på sommerskolene tidligere, og pågangen i år var ikke noe mindre🥳
Dette er utrooolig stas og vi gleder oss til å utforske, smake, lage, utfordre, leke, le og kjenne på masse mestring sammen med alle barna i ukene framover 😁👨🍳🙋♀️🌞
Overhørt på Smaksverkstedet 🤩 Elsker å se når barna opplever mestring og finner sin lidenskap for mat!
#gullkorn #matglede
![Overhørt på Smaksverkstedet 🤩 Elsker å se når barna opplever mestring og finner sin lidenskap for mat!
#gullkorn #matglede](https://folkelig.no/wp-content/plugins/instagram-feed-pro/img/placeholder.png)
Overhørt på Smaksverkstedet 🤩 Elsker å se når barna opplever mestring og finner sin lidenskap for mat!
#gullkorn #matglede
STAVANGER, her kommer vi! 🙌
Vi har fått treårig folkehelsemidler fra @stavangerkommune til et nabolagsprosjekt sammen med @_byauk_ @storhaug_ungdomsklubb og Rasmus Risas gate 33. Vi har tidligere hatt kurs i Stavanger som var en stor suksess, og fra høsten 2024 er vi altså tilbake for 3 år! Hvor kult er ikke det?! 🤩 Dette gleder vi oss skikkelig til!
I den forbindelse er vi på utkikk etter dyktige instruktører som kan være med barna og leke med maten etter skoletid. Dersom du, eller noen du kjenner, kan være interessert i en meningsfull deltidsjobb må du ikke nøle med å ta kontakt 👨🍳 Dette er en perfekt deltidsjobb for bl.a. studenter 😊
Les mer på link i bio, send oss en DM eller epost på hei@smaksverkstedet for mer info. Vi gleder oss til å høre fra deg! 💚
#stavanger #matglede #deltidsjobb #nabolag #storhaug
![STAVANGER, her kommer vi! 🙌
Vi har fått treårig folkehelsemidler fra @stavangerkommune til et nabolagsprosjekt sammen med @_byauk_ @storhaug_ungdomsklubb og Rasmus Risas gate 33. Vi har tidligere hatt kurs i Stavanger som var en stor suksess, og fra høsten 2024 er vi altså tilbake for 3 år! Hvor kult er ikke det?! 🤩 Dette gleder vi oss skikkelig til!
I den forbindelse er vi på utkikk etter dyktige instruktører som kan være med barna og leke med maten etter skoletid. Dersom du, eller noen du kjenner, kan være interessert i en meningsfull deltidsjobb må du ikke nøle med å ta kontakt 👨🍳 Dette er en perfekt deltidsjobb for bl.a. studenter 😊
Les mer på link i bio, send oss en DM eller epost på hei@smaksverkstedet for mer info. Vi gleder oss til å høre fra deg! 💚
#stavanger #matglede #deltidsjobb #nabolag #storhaug](https://folkelig.no/wp-content/plugins/instagram-feed-pro/img/placeholder.png)
STAVANGER, her kommer vi! 🙌
Vi har fått treårig folkehelsemidler fra @stavangerkommune til et nabolagsprosjekt sammen med @_byauk_ @storhaug_ungdomsklubb og Rasmus Risas gate 33. Vi har tidligere hatt kurs i Stavanger som var en stor suksess, og fra høsten 2024 er vi altså tilbake for 3 år! Hvor kult er ikke det?! 🤩 Dette gleder vi oss skikkelig til!
I den forbindelse er vi på utkikk etter dyktige instruktører som kan være med barna og leke med maten etter skoletid. Dersom du, eller noen du kjenner, kan være interessert i en meningsfull deltidsjobb må du ikke nøle med å ta kontakt 👨🍳 Dette er en perfekt deltidsjobb for bl.a. studenter 😊
Les mer på link i bio, send oss en DM eller epost på hei@smaksverkstedet for mer info. Vi gleder oss til å høre fra deg! 💚
#stavanger #matglede #deltidsjobb #nabolag #storhaug
☝️I vår har Smaksverkstedet hatt gleden av å samarbeide med Oppsal Frivilligsentral i Oslo, hvor vi har utforsket mange gode smaker og råvarer sammen med barn på 5.-7. trinn fra hele Bydel Østensjø 🥰
Vi har som vanlig hatt fokus på å lage mat fra norskproduserte, kortreiste råvarer og barna har kokkelert frem smakfulle, hjemmelagde retter! 🥦 På dette kurset var det massevis av god stemning og mestringsfølelse! 🙌
Kurset ble avrundet med en fin familieavslutning hvor de unge kokkene selv lagde en kjempegod gryterett som de serverte de fremmøtte. Her fikk også barna fikk høytidelig overrekt Smaksverkstedet sitt oppskriftshefte slik at de kan fortsette med å briljere på kjøkkenet hjemme. Det var stor stas🤩
Vi har hatt det kjempegøy sammen med barna og håper på gjentakelse neste semester 💚
#lekmedmaten #matglede #miljø #bærekraftigmat
![☝️I vår har Smaksverkstedet hatt gleden av å samarbeide med Oppsal Frivilligsentral i Oslo, hvor vi har utforsket mange gode smaker og råvarer sammen med barn på 5.-7. trinn fra hele Bydel Østensjø 🥰
Vi har som vanlig hatt fokus på å lage mat fra norskproduserte, kortreiste råvarer og barna har kokkelert frem smakfulle, hjemmelagde retter! 🥦 På dette kurset var det massevis av god stemning og mestringsfølelse! 🙌
Kurset ble avrundet med en fin familieavslutning hvor de unge kokkene selv lagde en kjempegod gryterett som de serverte de fremmøtte. Her fikk også barna fikk høytidelig overrekt Smaksverkstedet sitt oppskriftshefte slik at de kan fortsette med å briljere på kjøkkenet hjemme. Det var stor stas🤩
Vi har hatt det kjempegøy sammen med barna og håper på gjentakelse neste semester 💚
#lekmedmaten #matglede #miljø #bærekraftigmat](https://folkelig.no/wp-content/plugins/instagram-feed-pro/img/placeholder.png)
☝️I vår har Smaksverkstedet hatt gleden av å samarbeide med Oppsal Frivilligsentral i Oslo, hvor vi har utforsket mange gode smaker og råvarer sammen med barn på 5.-7. trinn fra hele Bydel Østensjø 🥰
Vi har som vanlig hatt fokus på å lage mat fra norskproduserte, kortreiste råvarer og barna har kokkelert frem smakfulle, hjemmelagde retter! 🥦 På dette kurset var det massevis av god stemning og mestringsfølelse! 🙌
Kurset ble avrundet med en fin familieavslutning hvor de unge kokkene selv lagde en kjempegod gryterett som de serverte de fremmøtte. Her fikk også barna fikk høytidelig overrekt Smaksverkstedet sitt oppskriftshefte slik at de kan fortsette med å briljere på kjøkkenet hjemme. Det var stor stas🤩
Vi har hatt det kjempegøy sammen med barna og håper på gjentakelse neste semester 💚
#lekmedmaten #matglede #miljø #bærekraftigmat