Smaksverkstedet

Smaksverkstedet er et ativitetsprogram og en sosial matlagingsarnea der barn og unge kan utforske næringsrik og bærekraftig mat og oppleve matglede i fellesskap.

Med mat som verktøy for å skape sosiale fritidsarenaer

Smaksverkstedet er et aktivitetsprogram og en sosial matlagingsarena for både barn og unge og deres familier. Vi sprer matglede og matkompetanse i alt fra fritidskurs, pop-ups, hybelmatkurs, skoleopplegg og ferietilbud til større byomfattende prosjekter. Dette gjør vi gjerne i samarbeid med andre aktører. Vi gir også kompetanseheving til andre målgrupper som jobber med barn og unge. 

På Smaksverkstedet er det lov å leke med maten

Et av kjernekonseptene til Smaksverkstedet er et ukentlig etterskoletidsprogram for barn og unge, og har fokus på praktisk matlaging med rom for å improvisere og utforske nye råvarer og smaker. På Smaksverkstedet er det nemlig lov å leke med maten. Med mat som verktøy skaper vi inkluderende og sosiale fritidsarenaer for barn og unge, der de kan utvikle både matglede og matkompetanse som de trenger for fremtiden.

Barn i Ytre Arna liker å leke med maten
Gode opplevelser med næringsrik og bærekraftig mat

Med Smaksverkstedet formidler vi et folkelig syn på helse og brenner for å gi folk et sunt forhold til mat. På Smaksverkstedet oppfordrerer vi barna til å leke med maten og utforske og eksperimentere med råvarer på egne premisser. Vårt mål er å skape interesse og nysgjerrighet for næringsrik og bærekraftig mat, og gir rom for kreativitet og mestring slik at vi kan ta gode matvalg – for en matglad fremtid.

Sosiale resultater

Vi evaluerer måloppnåelse fortløpende gjennom spørreundersøkelser, instruktørlogger og rapporter etter hver kursperiode. Disse resultatene viser at barna blir tryggere på å lage mat på egenhånd, og har lært mer om næringsrik og bærekraftig mat. De både liker flere matvarer og tør å smake på flere matvarer enn før de begynte på Smaksverkstedet. Barna mener også at Smaksverkstedet er en arena der de trives svært godt og kan være sosiale med venner. Foreldrene mener barna blir mer interessert i å delta i matlagingen hjemme, og kan mer om mat og bærekraft. Vi har omtrent like mange gutter som jenter som deltar, fra alle samfunnslag.

Vi har mye mer å fortelle om Smaksverkstedet, så gå gjerne inn på nettsiden for å bli bedre kjent med prosjektet. 

Les mer på www.smaksverkstedet.no

HURRA! På 17. mai er det klart man må ha is! 🍦🍧

Vårt tips er å prøve å lage isen selv i år. Disse bananpopsene er gøy å lage og det er kort vei til mestringsfølelse. I tillegg er det en ypperlig måte å bruke opp litt brune bananer, samtidig som det er et næringsrikt alternativ, som også smaker skikkelig digg. Hva med å prøve disse bananpopsene? 🍌

Oppskriften finner du i lenke i bio 👆

#Smaksverkstedet #17mai #folkelig #matglede

15 3

Havets skattekiste er en helt super rett å lage dersom du har slappe grønnsaker eller rester liggende i kjøleskapet! 🥕🥦🍠 Men hvorfor er det egentlig så viktig at vi bruker opp restene våre? 🤔

Mye av maten vi produserer kastes før vi rekker å spise den. På verdensbasis kastes hele 1/3 av all maten som produseres! Det betyr at vi kaster bort veldig mye ressurser og store klimagassutslipp – på mat som aldri blir spist.

Det kan vi gjøre noe med! Vi kan for eksempel kjøpe inn og servere passelige mengder mat, planlegge måltidene godt, og bli god på å gjøre restemat om til nye måltider. På denne måten kan både du og jeg være matreddere! 🦸‍♂️
Oppskriften til havets skattekiste finner du i bio 🐟


I samarbeid med @miljoagentene har vi laget et prosjekt om klimasmart mat for deres lokallag, hvor denne ukens tema er bruk av restemat. Om du vil lese mer om dette prosjektet kan du sjekke ut deres nettsider 🌱

#restemat #spisoppmaten #matredder #kuttmatsvinn #smaksverkstedet

22 0