Smaksverkstedet

Smaksverkstedet er et aktivitetsprogram og en sosial matlagingsarena der barn og unge kan utforske næringsrik og bærekraftig mat og oppleve matglede i fellesskap.

Med mat som verktøy for å skape sosiale fritidsarenaer

Smaksverkstedet er et aktivitetsprogram og en sosial matlagingsarena for både barn og unge og deres familier. Vi sprer matglede og matkompetanse i alt fra fritidskurs, pop-ups, hybelmatkurs, skoleopplegg og ferietilbud til større byomfattende prosjekter. Dette gjør vi gjerne i samarbeid med andre aktører. Vi gir også kompetanseheving til andre målgrupper som jobber med barn og unge. 

På Smaksverkstedet er det lov å leke med maten

Et av kjernekonseptene til Smaksverkstedet er et ukentlig etterskoletidsprogram for barn og unge, og har fokus på praktisk matlaging med rom for å improvisere og utforske nye råvarer og smaker. På Smaksverkstedet er det nemlig lov å leke med maten. Med mat som verktøy skaper vi inkluderende og sosiale fritidsarenaer for barn og unge, der de kan utvikle både matglede og matkompetanse som de trenger for fremtiden.

Barn i Ytre Arna liker å leke med maten
Gode opplevelser med næringsrik og bærekraftig mat

Med Smaksverkstedet formidler vi et folkelig syn på helse og brenner for å gi folk et sunt forhold til mat. På Smaksverkstedet oppfordrerer vi barna til å leke med maten og utforske og eksperimentere med råvarer på egne premisser. Vårt mål er å skape interesse og nysgjerrighet for næringsrik og bærekraftig mat, og gir rom for kreativitet og mestring slik at vi kan ta gode matvalg – for en matglad fremtid.

Sosiale resultater

Vi evaluerer måloppnåelse fortløpende gjennom spørreundersøkelser, instruktørlogger og rapporter etter hver kursperiode. Disse resultatene viser at barna blir tryggere på å lage mat på egenhånd, og har lært mer om næringsrik og bærekraftig mat. De både liker flere matvarer og tør å smake på flere matvarer enn før de begynte på Smaksverkstedet. Barna mener også at Smaksverkstedet er en arena der de trives svært godt og kan være sosiale med venner. Foreldrene mener barna blir mer interessert i å delta i matlagingen hjemme, og kan mer om mat og bærekraft. Vi har omtrent like mange gutter som jenter som deltar, fra alle samfunnslag.

Vi har mye mer å fortelle om Smaksverkstedet, så gå gjerne inn på nettsiden for å bli bedre kjent med prosjektet. 

Les mer på www.smaksverkstedet.no

Blir det rester av påskelammet, tro? Fortvil ikke - vi har den perfekte oppskriften på hjemmelaget kebab - perfekt til å bruke opp restene! 😃🥙 

Kebab er en typisk rett fra Midtøsten, som ofte spises med lammekjøtt. Den kan også spises med bønner, og det smaker minst like godt. Kebab spises gjerne som gatemat, men du kan lett få det til hjemme også. Kebabsmaken er enkel å lage så lenge du har de rette krydderne! 👏

Vi - og barna på Smaksverkstedet - har nemlig smakt oss frem til en helt himmelsk variant av kebabdressing! For å sitere noen av deltakerne: "“My goodness! Denne kebabdressingen var god” og "Dette smaker jo som ordentlig kebab!" Hvem skulle tro at det gikk at å lage en ekte babb hjemme på eget kjøkken!?

Sjekk ut vår oppskrift på kebab via nettsiden eller se link i bio ☝️😊 

God påske!🐥

 #matglede #lekmedmaten #smaksverkstedet #matredder #spisoppmaten #påskelam

Blir det rester av påskelammet, tro? Fortvil ikke - vi har den perfekte oppskriften på hjemmelaget kebab - perfekt til å bruke opp restene! 😃🥙

Kebab er en typisk rett fra Midtøsten, som ofte spises med lammekjøtt. Den kan også spises med bønner, og det smaker minst like godt. Kebab spises gjerne som gatemat, men du kan lett få det til hjemme også. Kebabsmaken er enkel å lage så lenge du har de rette krydderne! 👏

Vi - og barna på Smaksverkstedet - har nemlig smakt oss frem til en helt himmelsk variant av kebabdressing! For å sitere noen av deltakerne: "“My goodness! Denne kebabdressingen var god” og "Dette smaker jo som ordentlig kebab!" Hvem skulle tro at det gikk at å lage en ekte babb hjemme på eget kjøkken!?

Sjekk ut vår oppskrift på kebab via nettsiden eller se link i bio ☝️😊

God påske!🐥

#matglede #lekmedmaten #smaksverkstedet #matredder #spisoppmaten #påskelam
...

8 0
☝️ Overhørt på Smaksverkstedet!
På våre kurs brukes vi sjelden oppskrift, vi har fokus på å leke og eksperimentere med mat og smaker og gir barna rom til å prøve, feile og lære 🤓 Vår erfaring er at det gir barna mestringsfølelse og eierskap til maten de har laget når de har fått lov til å være kreative (innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig)😅 Ikke minst - det å kunne freestyle med det du har i kjøleskapet er viktig for neste generasjons matreddere! 💚

Tre tips til å leke med maten på hjemmebane:
1. Senk forventningene og vær åpen og nysgjerrig - sammen
2. Ta utgangspunkt i en basisrett (f.eks suppe) å eksperimentere med
3. Bruk sansene og utforsk hvilke smaker som passer bra i lag

Husk - både barn og voksne har lov til å prøve og feile - og leke med maten!

☝️ Overhørt på Smaksverkstedet!
På våre kurs brukes vi sjelden oppskrift, vi har fokus på å leke og eksperimentere med mat og smaker og gir barna rom til å prøve, feile og lære 🤓 Vår erfaring er at det gir barna mestringsfølelse og eierskap til maten de har laget når de har fått lov til å være kreative (innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig)😅 Ikke minst - det å kunne freestyle med det du har i kjøleskapet er viktig for neste generasjons matreddere! 💚

Tre tips til å leke med maten på hjemmebane:
1. Senk forventningene og vær åpen og nysgjerrig - sammen
2. Ta utgangspunkt i en basisrett (f.eks suppe) å eksperimentere med
3. Bruk sansene og utforsk hvilke smaker som passer bra i lag

Husk - både barn og voksne har lov til å prøve og feile - og leke med maten!
...

17 3
Nå er påmelding til Sommerskolen Oslo åpen - med frist 21.mars kl 16! Vi er på plass med hele 15 kurs på programmet i år, i ulike bydeler 👉 sommerskolenoslo.no 👈

"Lek med maten" har faktisk vært et av de mest populære kursene på Sommerskolen de siste årene, og vi gleder oss SUPERMASSE til å møte årets elever til en uke med sommerlig og utforskende matglede 🍓🌱🤓🤩

#lekmedmaten #matglede #sommerskolenoslo
@oslo.kommune

Nå er påmelding til Sommerskolen Oslo åpen - med frist 21.mars kl 16! Vi er på plass med hele 15 kurs på programmet i år, i ulike bydeler 👉 sommerskolenoslo.no 👈

"Lek med maten" har faktisk vært et av de mest populære kursene på Sommerskolen de siste årene, og vi gleder oss SUPERMASSE til å møte årets elever til en uke med sommerlig og utforskende matglede 🍓🌱🤓🤩

#lekmedmaten #matglede #sommerskolenoslo
@oslo.kommune
...

17 0
Klimafestivalen Varmere Våtere Villere 2024 @varmerevaterevillere er allerede i gang! Til juniorprogrammet, med @bergenbibliotek, har vi snekret sammen et lite opplegg hvor barn kan være med og utforske belgvekster og lage sin egen vegetarkebab sammen med oss, både torsdag, fredag og lørdag 😍 På lørdag, på @fanabibliotek, er det fortsatt noen ledige plasser, så det er mulig å hive seg rundt! Dette blir gøy!🌎

Det er gratis, men billetter må bestilles. Les mer og finn billetter her (og i bio):

https://www.varmerevaterevillere.no/programoversikt-2024/bli-med-p-smaksverkstedet

 #smaksverkstedet #matglede #lekmedmaten #miljø #bærekraft #bærekraftigmat #bergenbibliotek

Klimafestivalen Varmere Våtere Villere 2024 @varmerevaterevillere er allerede i gang! Til juniorprogrammet, med @bergenbibliotek, har vi snekret sammen et lite opplegg hvor barn kan være med og utforske belgvekster og lage sin egen vegetarkebab sammen med oss, både torsdag, fredag og lørdag 😍 På lørdag, på @fanabibliotek, er det fortsatt noen ledige plasser, så det er mulig å hive seg rundt! Dette blir gøy!🌎

Det er gratis, men billetter må bestilles. Les mer og finn billetter her (og i bio):

https://www.varmerevaterevillere.no/programoversikt-2024/bli-med-p-smaksverkstedet

#smaksverkstedet #matglede #lekmedmaten #miljø #bærekraft #bærekraftigmat #bergenbibliotek
...

16 0