Folkelig er en sosial entreprenør som utvikler verktøy for lokalt og nasjonalt folkehelsearbeid. Målet er å redusere sosiale ulikheter i helse og skape inkluderende og bærekraftige lokalsamfunn. Vi bruker ofte mat som verktøy for å skape sosiale mestringsarenaer for barn og unge, og har flere landsdekkende prosjekter som bl.a. Smaksverkstedet og Matjungelen.
Samarbeid på tvers
Vi trives best i prosjekter med andre aktører, og liker å samskape om nye og lekne løsninger på samfunnsutfordringer. Derfor samarbeider vi gjerne med aktører fra både offentlig, privat og ideell sektor. Vi jobber med alt fra store og langsiktige nasjonale satsinger til lokale nærmiljøprosjekter.
Sosiale entreprenører
Folkelig er en sosial entreprenør og et ideelt AS. Det betyr at ingen aksjonærer kan ta ut utbytte. Eventuelt overskudd reinvesteres i bedriftens prosjekter. Folkelig ble startet av gründeren Kathrine Marthinsen i 2013 og vi har kontor i Bergen og Oslo.
Hør mer om Folkelig og arbeidet vi gjør i podcastserien Impact Cast
Lekne løsninger på viktige samfunnsutfordringer
Vår kjernevirksomhet handler om å løse konkrete samfunnsutfordringer og vi dekker mange av FNs bærekraftsmål gjennom aktivitetene våre.
Gjennom prosjektene våre gir vi barn og unge kunnskap, engasjement og praktiske erfaringer om en helsefremmende og miljøvennlig livsstil. Dette engasjementet gjør bar til endringsagenter som også påvirker andre rundt seg til å ta bedre valg for kroppen og kloden. Vi gir kompetanseheving til skoler og barnehager og jobber aktivt med å utjevne sosiale helseforskjeller. Alle aktiviteter vi utvikler skal være tilgjengelig for barn og unge og deres familier uavhengig av sosioøkonomisk status.
Folkelig leverer også på prosjekter for bærekraftig byutvikling. Vi jobber blant annet for å fremme inkludering, mangfold og deltakelse og aktiv bruk av nabolagets urbane områder.
Effekten av disse løsningene blir større når vi er flere aktører som samarbeider og kan bidra med ulike ressurser inn i prosjektene. Så godt som alle prosjektene våre er tuftet på samarbeid rundt felles mål med aktører fra ulike sektorer.
Vi har fått 3-årig folkehelsemidler fra Stavanger kommune! 🥳
Her skal vi nemlig jobbe med å etablere Smaksverkstedet som nærmiljøtilbud, hvor barn og unge på Storhaug får leke og lære om næringsrik og bærekraftig mat i fellesskap!
Sammen med de flinke folka i @_byauk_ og Rasmus Risasgate 33 skal vi lære barna mer om hvor maten kommer fra, og bruke lokale grønnsaker i måltidene 🥕 Med på laget har vi også Storhaug Ungdomsklubb og vi skal jobbe videre med å involvere flere aktører i nærmiljøet, for dette skal bli et skikkelig nabolagsprosjekt!
Her legger vi samtidig opp til at beboere og aktører i nabolaget samles jevnlig rundt langbordet - og det er selvfølgelig barna på Smaksverkstedet som inviterer, lager og serverer måltidene.
Med mat som verktøy kan vi skape sosiale fellesskapsarenaer i nærmiljøet - og det skal vi utforske effektene av de neste årene i Stavanger!
✋ Har du lyst til å være med? Vi ser nå etter lokale instruktører som vil være med og skape matglede for barn og unge, med ukentlige etterskoletidskurs i Storhaug bydel. (Send en mail til vår kollega Ive (ive@smaksverkstedet.no) for å få mer info)
Vi har fått 3-årig folkehelsemidler fra Stavanger kommune! 🥳
Her skal vi nemlig jobbe med å etablere Smaksverkstedet som nærmiljøtilbud, hvor barn og unge på Storhaug får leke og lære om næringsrik og bærekraftig mat i fellesskap!
Sammen med de flinke folka i @_byauk_ og Rasmus Risasgate 33 skal vi lære barna mer om hvor maten kommer fra, og bruke lokale grønnsaker i måltidene 🥕 Med på laget har vi også Storhaug Ungdomsklubb og vi skal jobbe videre med å involvere flere aktører i nærmiljøet, for dette skal bli et skikkelig nabolagsprosjekt!
Her legger vi samtidig opp til at beboere og aktører i nabolaget samles jevnlig rundt langbordet - og det er selvfølgelig barna på Smaksverkstedet som inviterer, lager og serverer måltidene.
Med mat som verktøy kan vi skape sosiale fellesskapsarenaer i nærmiljøet - og det skal vi utforske effektene av de neste årene i Stavanger!
✋ Har du lyst til å være med? Vi ser nå etter lokale instruktører som vil være med og skape matglede for barn og unge, med ukentlige etterskoletidskurs i Storhaug bydel. (Send en mail til vår kollega Ive (ive@smaksverkstedet.no) for å få mer info)
BARNS MATVANER I PRAKSIS 🍓 På tirsdag snakket vi om barns muligheter til å utvikle gode matvaner, og det ble utrolig bra! Men det blir myyye prat på Arendalsuka, så i går føltes det veldig godt og riktig å invitere barn til å være med og leke med maten sammen med @matjungelen på Arendalsuka UNG! Og barna var (som vanlig) veldig nysgjerrige, lærevillige og hadde masse matmot! På under én time hadde mange lært seg å like flere nye frukt og grønnsaker!
Følelsen av at vi faktisk GJØR noe og ikke bare PRATER om det er ikke til å kimse av😁🥕
BARNS MATVANER I PRAKSIS 🍓 På tirsdag snakket vi om barns muligheter til å utvikle gode matvaner, og det ble utrolig bra! Men det blir myyye prat på Arendalsuka, så i går føltes det veldig godt og riktig å invitere barn til å være med og leke med maten sammen med @matjungelen på Arendalsuka UNG! Og barna var (som vanlig) veldig nysgjerrige, lærevillige og hadde masse matmot! På under én time hadde mange lært seg å like flere nye frukt og grønnsaker!
Følelsen av at vi faktisk GJØR noe og ikke bare PRATER om det er ikke til å kimse av😁🥕
Gliser etter dagens panelsamtale om barns kosthold og sosial ulikhet 😎
Kort oppsummert fikk vi presentert kunnskapsgrunnlaget, anbefalte tiltak og konkrete eksempler fra aktører som har fått det til, slik som med folkehelseprogrammet Liv og røre i Telemark.
I panelsamtalen fortalte vi om Matjungelen som gratis verktøy for barnehager og SFO, og løftet utfordringer som at kommuner må sette mat på agendaen og gi disse arenaene bedre rammer (kompetanse, tid/bemanning, økonomi) for å kunne ta i bruk de gode verktøyene som finnes.
Frida fra Ungdommens bystyre fikk spurt statssekretær Karl Kristian hvor det ble av den gratis skolematen, og han mente bl.a. at det må bli vanskeligere å fjerne gode folkehelsetiltak (som f.eks gratis skolefrukt).
Vi sørget også for å kutte matsvinn og pushet fruktfat på forbipasserende etter arrangementet 😅
Mer om dette senere - for nå; tusen tusen takk til alle dere som deltok 🤓🙏
Gliser etter dagens panelsamtale om barns kosthold og sosial ulikhet 😎
Kort oppsummert fikk vi presentert kunnskapsgrunnlaget, anbefalte tiltak og konkrete eksempler fra aktører som har fått det til, slik som med folkehelseprogrammet Liv og røre i Telemark.
I panelsamtalen fortalte vi om Matjungelen som gratis verktøy for barnehager og SFO, og løftet utfordringer som at kommuner må sette mat på agendaen og gi disse arenaene bedre rammer (kompetanse, tid/bemanning, økonomi) for å kunne ta i bruk de gode verktøyene som finnes.
Frida fra Ungdommens bystyre fikk spurt statssekretær Karl Kristian hvor det ble av den gratis skolematen, og han mente bl.a. at det må bli vanskeligere å fjerne gode folkehelsetiltak (som f.eks gratis skolefrukt).
Vi sørget også for å kutte matsvinn og pushet fruktfat på forbipasserende etter arrangementet 😅
Mer om dette senere - for nå; tusen tusen takk til alle dere som deltok 🤓🙏
Vi gleder oss til å høre hva Statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) mener er viktig å gjøre for å redusere sosial ulikhet i barns kosthold i morgen 🤓
I panelsamtalen deltar altså: ⭐ Karl Kristian Bekeng, statssekretær i HOD ⭐ Liv Elin Torheim, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet ⭐ Guro Høydal, rådgiver folkehelse, Telemark fylkeskommune ⭐ Frida F. Thommassen, Ungdommens bystyre, Arendal kommune ⭐ Kathrine Marthinsen, daglig leder i Folkelig ⭐ Ingrid Olstad Busterud, daglig leder i Helseinn
🗓Bli med 13.august kl 14:45-15.30 i Bankgården. Arrangement i regi av Folkelig, @helseinn og @telemark_fylkeskommune
Vi gleder oss til å høre hva Statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) mener er viktig å gjøre for å redusere sosial ulikhet i barns kosthold i morgen 🤓
I panelsamtalen deltar altså: ⭐ Karl Kristian Bekeng, statssekretær i HOD ⭐ Liv Elin Torheim, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet ⭐ Guro Høydal, rådgiver folkehelse, Telemark fylkeskommune ⭐ Frida F. Thommassen, Ungdommens bystyre, Arendal kommune ⭐ Kathrine Marthinsen, daglig leder i Folkelig ⭐ Ingrid Olstad Busterud, daglig leder i Helseinn
🗓Bli med 13.august kl 14:45-15.30 i Bankgården. Arrangement i regi av Folkelig, @helseinn og @telemark_fylkeskommune
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å sikre at du får en god leseopplevelse på vår nettside. Vi går ut fra at dette går fint for deg om du trykker ok eller surfer videre på siden.GodtaPersonvernerklæring