Arbeidstrening for bedre måltider i barnehagene

Tidsrom: November – desember 2023

Oppdragsgiver: Ny sjanse, NAV Bergenhus

Mål:

  1. Styrke kvalifiseringstilbudet på Kafé Mat & prat 
  2. Øke deltakernes kompetanse på næringsrike måltider for barn.
  3. Utforske hvordan deltakerne kan være en ressurs og avlaste barnehagepersonalet i arbeidet med mat og måltider i barnehager.
  4. Skape jobbmuligheter for deltakerne i barnehager og skoler.

Innhold

Prosjektet ble ledet av Camilla Solheim Husevåg. Her ønsket vi å se nærmere på hvordan kommunen i større grad kan legge til rette for inkluderende arbeidsplasser, og samtidig løfte mat- og måltidsarbeidet i barnehager og skoler. I løpet av den korte prosjektperioden på 2 måneder gjorde vi innsikt og kartlegginger av behov og utfordringer i måltidssituasjonen i barnehagene, utviklet og testet et kompetanseløp med 2 workshops for deltakerne i arbeidstrening, fasiliterte for 3 dagers arbeidstrening rundt måltider i 2 kommunale barnehager. 

“Det er mulig å få til mye med noen ekstra hender!“
– Karin Skytte Myhre, pedagogisk konsulent i Nykirken barnehage

Resultater

Resultatene viste at barnehagene så på de ekstra hendene som en kjærkommen ressurs og så potensialet, ikke bare for avlastning av ansatte, men tilføring av ekstra kompetanse rundt måltidene for barna. Begge pilotbarnehagene ville gjerne ha besøk av deltakerne igjen, og deltakerne uttrykte selv at de syntes det var spennende og lærerikt å delta. Her har vi på kort tid testet en modell som kan være en løsning på flere samfunnsfloker ved å legge til rette for arbeidsinkludering og samtidig løfte mat- og måltidsarbeidet i barnehager. Samtlige prosjektdeltakerne ønsker å videreføre prosjektet, og vi jobber nå for å finne finansiering til å utvikle modellen videre.


Arbeidstrening for bedre måltider i barnehagene
Tagged on: